Datorsupport
Installation
Uppgradering
Rådgivning
Säkerhet
Antivirus
Brandvägg
Virus
Om olyckan är framme
Bläckpatroner
Felsökning/rep
Fjärrsupport
RIT-avdrag
Windows 10 uppgradering
Supportabonnemang
Nätverk Internet
Paketerbjudanden
Ljud och bild
Mobiltelefoni
Länkar
GDPR

Vi finns även på:Brandvägg

Vad är en brandvägg?

En brandvägg är antingen en dedikerad dator/hårdvara (hårdvarubrandvägg) tex en router eller en programvara som installeras via ett program i en vanlig dator (mjukvarubrandvägg). Brandväggens uppgift är att avvärja dataintrång i datorer anslutna till nätverk och internet.

En nätverksbrandvägg ansluts mellan två eller flera nätverk, vanligen mellan Internet (WAN) och ett privat nätverk (LAN)
och är vanligen placerad i anslutning till en router, eller i samma fysiska enhet som routern.

En brandvägg analyserar inkommande och utgående trafik och blockerar obehöriga IP-paket. För att avgöra vilken trafik som är behörig eller ej arbetar den efter regler, bestämda av brandväggens programvara och av dess systemadministratör (Datoranvändaren).

En oskyddad dator ansluten till Internet utsätts dagligen för oerhört många intrångsförsök från skadlig programvara på nätet, som försöker utnyttja olika säkerhetshål, knäcka lösenord, med mera. Om exempelvis en Windows dator vars operativsystem inte uppdaterats på länge ansluts till Internet utan aktiverad brandvägg dröjer det inte många minuter förrän den infekteras av virus och Internetmaskar.*
*Källa: www.wikipedia.se

Surfa säkert med vårt Surfa trygg paket som skyddar dig mot både skadliga virus och obehöriga intrång i din dator. Givetvis ingår komplet genomsökning efter skadliga filer och Mall-ware när du beställer paketet!