Datorsupport
Installation
Uppgradering
Rådgivning
Säkerhet
Bläckpatroner
Felsökning/rep
Fjärrsupport
RIT-avdrag
Windows 10 uppgradering
Supportabonnemang
Nätverk Internet
Paketerbjudanden
Ljud och bild
Mobiltelefoni
Länkar
GDPR

Vi finns även på: 

Datorsupport

Allt från efterfrågade och prisvärda tjänster till hängiven support!

Låt oss stödja och vägleda er när ni får problem med er dator eller hemelektronik. Vi avhjälper och hanterar alla problem och behov som kan uppstå när ni använder er dator, nätverk eller hemelektronik. Ta chansen och få kompetent och prisvärd hjälp och service när ni bäst behöver det! 

Fjärrdatorsupport

Med Västerdata´s supportprogram** kan ni få fjärrhjälp direkt av oss. Med hjälp av Västerdata´s supportprogram kan vi koppla upp oss mot er dator och hjälpa er med installationsproblem, programhantering, säkerhetsinställningar, Windows hantering, uppdateringar etc.

Det enda ni behöver göra är att klicka på länken till höger och tillfälligt installera programer för TeamViewer fjärrsupport samt uppge lösenord (4-siffror) till oss.

Vill ni veta mer om Västerdata fjärrsupport samt se priser och uttförlig beskrivning hur ni går tillväga för att koppla upp mot vår fjärrsupport? Vänligen klicka här för att komma till vår sida om fjärrsupport.

Gör som många andra nöjda kunder, kontakta oss idag!


Här nedanför har vi samlat exempel på några av de vanligaste frågeställningarna som möter datoranvändare.

Windows 10,11 uppgradering!

Har ni Windows 7 idag och vill uppgradera till Windows 10,11?

Vi på Västerdata hjälper er med er Windows 10 uppgradering. Västerdata rekommenderar även att man passar på att uppgradera hårddisken vid installation av Windows 10. En modern hårddisk av SSD-typ kostar ca 500:- inkl. moms och är en väl värd investering att göra. Ger avsevärd prestandahöjning för datorer med äldre typ av hårddisk (mekanisk) Hårddiskfel är en av de vanligaste anledningarna till att en äldre dator slutar att fungera.

Passa på att ta del av RIT-Avdraget för privatpersoner! Vi kommer hem till er och uppgraderar ert nuvarande operativsystem till Windows 10 med avdrag på halva arbetskostnaden!

Vi på Västerdata kan erbjuda uppgradering till Windows 10 på mycket förmånliga priser.
 

Uppgradering till Windows 10 inkl: uppdateringar + flytt av gamla filer + programinstallationer.

Endast: 699:- inkl RIT-Avdrag ex. Material och ev. ny licens.

Hjälp med trög och långsam dator?
Har ni tröttnat på långa uppstartstider, program som aldrig verkar ladda klart eller fönster som varken går att öppna
eller stänga? Rensning och underhåll
måste göras kontinuerligt om man vill bibehålla prestanda och användarvänlighet under hela datorns livstid. Nu kan man även uppgradera sin gamla dator med en supersnabb SSD hårddisk som ger extremt snabba uppstartstider och lagringsprestanda. Klicka här! för att få läsa mer om möjliga uppgraderingar för er dator.

Behöver ni hjälp med en dator som blivit långsam och seg? Tveka inte att vända er till oss på Västerdata.Vi ger er direkt kostnadsförslag och erbjuder dessutom fast pris på både underhåll och optimering med vårt populära underhållspaket.
Läs mer här!

Har ni en dator som inte vill starta?
Uppstartsproblem är ett av de vanligast förekommande datorproblem som drabbar datoranvändare. Problemen kan bero på en mängd olika saker, ofta är det ett fel i datorns programvara (mjukvara) som är orsak till problemet. Ett vanligt misstag datoranvändare gör är att ändrar på viktiga inställningar utan att riktigt förstå hur det kommer att påverka datorn i ett senare skede. När datorn sedan inte vill starta nästa gång är det inte alltid helt lätt för användaren att hitta och åtgärda problemet själv.

Vi på Västerdata har lång erfarenhet av felsökning, datorreparationer och uppstartsproblem. Vi ger er snabb och kompetent service till mycket konkurrenskraftiga priser. Bor ni i Västra Göteborg samt Västra Frölunda och behöver hjälp med en dator som inte vill starta? Kan vi direkt ger er fast pris på flera olika möjliga lösningar. Låt oss laga er dator idag!

Kanske dax för uppgradering av er dator/nätverk hemma eller på företaget?
Börjar er dator eller ert nätverk tappa fart gentemot utvecklingen? Även om mycket kan göras under datorn/nätverketkomponenternas livstid för att hålla dem uppdaterade och moderna, kommer man oundvikligen förr
eller senare till vägs ände och själva hårdvaran måste bytas ut.

Det enorma utbudet av olika komponenter inom dator och nätverk kan göra det svårt för "normal" konsumenten att
hitta fram till det alternativ som passar bäst. Ett vanligt misstag är att kompensera bristande kunskaper med överkapacitet. Att ställa sig själv rätt frågor före köp av ny utrustning är avgörande för att lyckas hitta rätt!

Beroende på vilka specifika krav och behov ni som kund har, tar vi på Västerdata fram och erbjuder förslag på uppgraderingar och nyinköp anpassade efter er kravprofil. Tveka inte! Tag oss till hjälp när ni köper ny dator eller hårdvara.

Behöver ni ny bläckpatron till er skrivare?
Utbudet av bläckpatroner är ofantligt stort. Skrivartillverkare rekommenderar egentillverkade bläckpatroner till de maskiner de tillverkar och tar dessutom rejält betalt för dem. Att navigera igenom den snårskog av modeler och märken som erbjuds kan vara nog så svårt. Ibland kan det till och med vara så att det är mer ekonomiskt fördelaktigt att köpa en helt ny skrivare istället för en ny bläckpatron till den skrivare man har.

Gratis rådgivning om bläckpatroner! Klicka här!*

Ja som konsument är det inte alltid lätt att veta vad man skall beställa. Vi på Västerdata hjälper er hitta den bläckpatron som passar er skrivare och till lägsta möjliga pris. Är det mer fördelaktigt för er som kund att istället köpa en ny skrivare så sköter vi givetvis inköp och installation till ett fast lågt pris. Kontakta oss!

Hjälp återställa förlorade filer och bilder
De flesta datoranvändare har någon gång oavsiktligen förlorat filer och information från sin dator. Det kan vara bilder, filmer, dokument, kontaktlistor eller annan viktig information man förlorat. Förlusten kan kännas mycket tung, inte minst när det arbete man nedlagt går förlorat. Men allt hopp är inte ute!

Vi på Västerdata hjälper er att rädda förlorade filer. Ofta kan man återskapa merparten av det material som förlorats. Dock är det viktigt att man som kund inte fortsätter spara information på berörd hårddisk efter tidpunkten för förlust. Eftersom man då riskerar att skriva över den information som skall räddas med ny information och då förlora den för alltid. 
Kontakta oss!

Har ni formaterat om datorn och till er stora förskräckelse upptäckt: ”hjälp mina bilder är borta”? Vi hjälper er återskapa/ hitta förlorade bilder, filmer, dokument, kontaktuppgifter mm. Inget är omöjligt att återfinna, men slutresultatet kan variera mycket beroende på hur mycket ny information (data) som har skrivits in på hårddisken sedan tillfället för förlust.

Virus på datorn?
Internet ger oss värdefull information, hjälpmedel och program att använda i vardagen. Men Internet är också fullt av skadliga virus, trojaner, mallware och andra program som hotar er dator och er integritet! Genom att kapa privatpersoners datorer kan Cyber-skurkarna sedan använda andras, (ja rent av kanske er egen dator) för att sprida virus och skadliga program vidare! Många virus fungerar så att de använder datoranvändarens egen maillista (sparade mail adresser) för att sprida sig vidare till vänner och bekanta!

Ett nuförtiden vanligt förekommande tillvägagångssätt när det gäller nätbedrägerier, är att sprida virus (mallware) som låser användarens dator och visar en helskärmsbild som inte går att komma förbi. Där uppmanas datoranvändaren att betala böter pga påstådda olagligheter gjorda på Internet. Man skall givetvis inte betala några pengar till dessa skojare, det finns dessutom inga garantier på att de inte kommer att uttpressa datoranvändaren igen vid senare tillfälle!

Vi erbjuder bekämpning / borttagning av virus, mallware och annan skadlig kod till fast pris. Behöver ni hjälp med virusborttagning eller har ni en dator låst av virus inom Göteborg med omgivning så tveka inte att kontakta oss för rådgivning och hjälp. Läs mer här!

Låt oss på Västerdata guida er till ett säkert och problemfritt internetanvändande! Beställ vårt Surfatrygg paket, speciellt framtaget för säkert internetanvändande! Det innehåller både brandvägg och antivirusprogram från två av marknadens ledande leverantörer.

Hjälp att installera e-legimitation?
Om ni som konsument vill använda Internets alla fördelar fullt ut så är en e-legimitation
nästintill oumbärlig! Fler och fler upptäcker hur enkelt det är att ha kontakt med myndigheter, organisationer och företag över Internet när man använder sig av e-legimitation. Blanketter och uppgifter kan fyllas i och lämnas direkt på Internet utan att man först måste beställa hem dem i pappersform. Smidigt helt enkelt och dessutom bra för miljön!

Att se fördelarna med e-legimitation är inte svårt, men att installera och aktivera
e-legimitationen är inte alltid helt enkelt. Därför erbjuder vi på Västerdata er hjälp med
installation och aktivering av er e-legimitation. Slipp dyra porto och faktureringsavgifter, spara både tid och pengar! Installera e-legimitation redan idag
! Kontakta oss!

Har sladdar tagit över ert vardagsrum?
Slipp allt trassel med sladdar och kabelhärvor som gör det svårstädat och rörigt bakom dator och hemelektronik. Vi erbjuder fackmannamässiga och diskreta kabeldragningar som gör det lättstädat och snyggt även bakom riktiga problemområden som bakom Tv och stereo. Våra tekniker hjälper er med kabeldragningar och väggenomföringar både inom och utomhus. Vi servar både hushåll och företag i Västra Göteborg samt Västra Frölunda.

Vill ni lära er mer om data och hemelektronik?
Västerdata tillhandahåller skräddarsydda utbildningar inom dator, hemelektronik och
mobilanvändande, vi erbjuder utbildning både med privatlärare eller i grupp. Har ni köpt ny dator eller kanske gått från att använda PC till att nu använda Mac och känner er osäkra på er nya utrustning? Eller känner ni att ni behöver ha mer kunskap för att få ut så mycket som möjligt av ert datoranvändande?

Ta chansen! Lär er mer om dator, mobiltelefoni, applikationer och program redan idag.
Kontakta oss! 

Dax för egen hemsida?
Är ni intresserad av en hemsida för ert företag eller privat? En egen hemsida är ett värdefullt verktyg när man vill nå ut till eventuella kunder och vissa att man finns på marknaden. Tag chansen och få ut ert budskap till tusentals användare och potentiella kunder på Internet!

Vi erbjuder hemsidor i en mängd olika utföranden och prisklasser för både hobby och affärsverksamhet via våra samarbetspartners. Allt från enklare hobbysidor till avancerad webshop. Kontakta oss idag för mer information!

 

Skydda datorn från barnen?
De kära små liven har en underbar upptäckarlust och en fantastisk förmåga att ta till sig ny teknik och våga testa sig fram. Men med upptäckarlusten medföljer risker och ibland även problem. Barn kan ha svårt att förstå vad de installerar och godkänner när de surfar omkring på Internet. De kan ställa till med stor skada när de installerar eller raderar filer, program och mappar. Vi rekommenderar alltid att man har separata användarkonton med begränsad behörighet för sina barn. På så sätt förhindras barnen att installera skadliga program eller ändra viktiga inställningar. Om ni är osäker på hur ni skall göra för att skydda er dator från små nyfikna användare hjälper vi er givetvis med det. Kontakta oss idag!

Så skyddar ni ert barn på nätet - Föräldrafilter
Idag finns det många bra sidor för barn på Internet med spel, pussel, sagor, pedagogiska redskap mm.
Men det finns också mängder av internetsidor man som förälder absolut inte vill att barnen skall få ta del av. För att skydda barnen och förhindra att de hamnar på sidor med våld, pornografi eller annat olämpligt material bör man använda sig av ett föräldrafilter. Det medföljer vanligtvis i Windows och kan aktiveras av datoradministratören på respektive användarkonto. Behöver ni hjälp med att skydda barnen från olämpliga sidor på Internet? 
Kontakta oss idag!

Hjälp rensa en dator? - snabbare dator på momangen.
En seg och trögstartad dator är en vanlig källa till irritation och tidsförlust. Genom att spara undan information man inte vill bli av med exempelvis: operativsystem, bilder, foto, dokument, e-mail adresser etc kan man sedan rensa datorn fullständigt och börja om från början igen med ett nyinstallerat operativsystemet och uppdaterade drivrutiner för hårdvaran.

Datorn blir som ny igen och kommer starta snabbare och arbetar effektivare. Skall man sälja/lämna vidare datorn till en familjemedlem eller bekant är det ett ypperligt bra tillfälle att rensa datorn och därefter lämna fram en nyservad och fräsch dator.

Vi erbjuder fast paketpris både på ominstallation av Windows och underhåll av er dator. Läs mer här!

Behöver ni datorservice? eller hjälp rensa en dator i Västra Göteborg samt Västra Frölunda? Så erbjuder vi inte bara fullständig radering och ominstallering utan även datorstädning/dammsugning, hårdvarukontroll samt uppgradering av Bios för optimal prestanda. Allt till fast lågt pris dessutom! Kontakta oss idag

Hjälp med datorinstallation, koppla in ny dator?
Har ni köpt ny dator och är osäkrer på hur den skall installeras eller hanteras?
Vi hjälper er med inkoppling, uppstartsoptimering, uppdateringar och skrivna användarinstruktioner. Vi ser även över er datorplats och kommer med råd och synpunkter om dess ergonomiska utformning.

Många datoranvändare sitter ofta och länge vid sina datorer även på fritiden. Därför är det viktigt att inte kompromissa med arbetsställning och ergonomi bara för att man är hemma och inte på arbetet. Dra inte på er onödiga belastningsskador eller sk "musarm" pga felaktig placering av dator, tangentbord, mus och skärm. Vi hjälper er hitta rätt bland sladdar och skivor samt skapa en effektiv och användarvänlig arbetsmiljö som bäddar för ett problemfritt och konstruktivt datoranvändande.

Har ni annan elektronikutrustning som inte fungerar?
Utöver datorsupport och datorhjälp erbjuder vi även montering, installation, rekommendation, inköp och utbildning inom Ljud och bild, Television, Tv, DVD, Blueray, Stereo, Hemmabio, Telefoni, Mobiltelefon, Hemsida, Webshop, Webhotell mm.
Kontakta oss idag för ytterligare information!

Söker ni billig datorhjälp?
Bli inte sittandes med en trasig dator som bara samlar damm. Vi lagar och reparerar,
uppgraderar samt optimerar er dator till mycket konkurrenskraftiga priser. Vi arbetar kontinuerligt
och målmedvetet med att hålla inköps och reparationskostnader så låga som möjligt utan att ge avkall på de högt ställda krav vi har på varor och tjänster som levereras av oss på Västerdata.

Kontakta oss för gratis felsökning samt kostnadsförslag på reparation eller uppgradering. Kanske blir ni förvånad över hur billigt det faktiskt kan vara att laga en trasig dator. Så testa oss redan idag! Vi hjälper er med allt inom IT och hemelektronik!

Vi erbjuder
felsökning, datorreparation, inköp, rådgivning inom dator, nätverk och hemelektronik. Våra tekniker ger er prisvärd och kompetent service till lägsta möjliga kostnad. Sitt inte med datorproblem i onödan, fixa datorn idag! Behöver ni datorsupport eller datorhjälp på plats i Västra Frölunda och Västra Göteborg så tveka inte. Kontakta oss idag!

Få tillgång till kompetent service samt attraktiva rabatter, bli inte sittande med krånglande teknik, kontakta oss istället!

Kanske funderar ni på att köpa ny teknik eller uppgraderar er befintliga utrustning? Vi hjälper er hitta rätt och installera den utrustning som bäst möter ert behov och era krav. Givetvis hjälper vi er sedan med inkoppling, uppgradering,  sladdar och inställningar etc till mycket konkurrenskraftiga priser.

Har ni problem med ert nätverk hemma eller på företaget? Kanske vill ni dela en skrivare mellan flera datorer? Drömmer ni om trådlöst WiFi i hela huset eller varför inte i trädgården? Vi botar och behandlar alla former av datorproblem och nätverk/ hemelektronik-problem som drabbar privatpersoner och företag, kontakta oss idag!

* Erbjudande för kostnadsfri rådgivning av bläckpatron gäller endast om kunden beställer bläckpatron via www.vasterdata.se ** Supportprogram levererat av: Temviewer www.teamviewer.com